GIAS XPS 300 + performante premium

Luglio 13, 2023by briothermxps0
giasxps-300+

GIAS XPS 300 +

Atunci cand se urmareste eficienta termica a unui termosistem,rezistenta termica performata de noile panouri termoizolatoare GIAS XPS 300 + ofera solutia obtinerii de performante premium cu costuri pana la 25% mai mici. Concret, noul GIAS XPS 300 + presupune utilizarea in cadrul termosistemului a unor grosimi mai mici a panourilor xps in conditii de echivalenta a performantei rezistentei termice cu cea a panourilor xps mai groase (lambda mai putin performant) propuse de alti producatori.

Pentru a intelege de ce noul GIAS XPS 300 + (λ min 0.026 W/mK) este noul performer din domeniu ar trebui sa plecam de la definitia, poate celor mai importanti parametrii caracteristici si anume conductivitatea) e Rezistenta termica (R).

Conductivitatea termica este marimea fizica prin care se caracterizeaza capacitatea unui material de a transmite caldura (prin inductie termica) atunci cand este supus unei diferente de temperatura, altfel spus coeficient λ mic inseamna capacitate mica de a pierde caldura, coeficient λ mare inseamna capacitate mare a materialului de a pierde caldura.

Cu cat conductivitatea termica a unui material este mai mica, cu atat acesta este mai bun termoizolant.

Unitatea de masura este λ (coeficient de conductivitate termica).

Conductivitatea termica λ ajuta in calcul la stabilirea grosimii materialului izolator.

Rezistenta termica reprezinta capacitatea unui material de a izola termic.

Cu cat rezistenta termica (R) este mai mare, cu atat materialul este mai bun izolant termic, implicit ajuta la economisirea caldurii.

Rezistenta termica se calculeaza in functie de grosimea prin care trece caldura si coeficientul de conductivitate termica (λ).

Formula de calcul : R = d/ λ

Avand toate aceste date, putem face o echivalenta a performantelor termo izolatoare ale panourilor de polistiren extrudat din piata.

GiasXPS 300 + (λ min 0.026 W/mK) si produsele din piata:

Conform datelor din tabel, GIAS XPS 300 +  cu grosime de 80mm are rezistenta termica mai buna sau comparabila cu rezistenta termica specifica panourilor de XPS cu grosimi de 100mm prezente in piata.

Considerand faptul ca 1 mᶟ de panouri xps cu grosimea de 80 mm reprezinta cca 12.5 m², iar un mᶟ de panouri grosime 100mm are aproximativ 10 m², rezulta o economie de 25% in conditiile folosirii panourilor GIAS XPS 300 +, grosime 80 mm in locul celor de 100mm existente in piata.

Concluzia: Alegerea panourilor  termoizolante GIAS XPS 300 + este solutia  obtinerii celor mai bune performante termoizolatoare cu cele mai mici costuri.

GIASXPS 300 +, MODUL ECONOMIC DE A OBTINE PERFORMANTE DE TOP.

 

briothermxps

lascia un commento

Briotherm
GIAS XPS
Contattateci per ottenere indicazioni su come utilizzare i nostri prodotti o se avete domande su di essi;
Social Media
Mettiti in contatto con noi
Siamo ricettivi a tutte le vostre domande e siamo aperti a comunicare con voi attraverso i canali dei social media.
Briotherm
GIAS XPS
Contattateci per ottenere indicazioni su come utilizzare i nostri prodotti o se avete domande su di essi;
Recapiti internazionali
Dove ci trovate?
https://giasxps.ro/wp-content/uploads/2021/03/GIAS-EUROPA-FOOTER.png
Social Media
Mettiti in contatto con noi
Siamo ricettivi a tutte le vostre domande e siamo aperti a comunicare con voi attraverso i canali dei social media.
it_ITItalian